Félév alatt két szerzői díjat hoztak el a tengerentúlról a magyar zenészek

fotó

Hollywoodi zeneszerzőversenyen nyert első díjat a Gébert–Ulbert Project és Pákai Petra közös dala. A Find My Way című szerzemény a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőverseny zsűrijének tetszését nyerte el. A hazai szerzők alkotása az Unsigned kategóriájában kapta meg az első díjnak számító official finalists címet.

A Gébert Attila és Ulbert Ferenc által alapított zenekar évek óta dolgozik együtt Pákai Petrával, számos közös szerzemény fémjelzi munkájukat, amely, úgy tűnik, kezd beérni: rövid időn belül két díjat is elhoztak az Egyesült Államokból. 2016 januárjában a The 32nd Mid-Atlantic Song Contest of Washington nemzetközi dalszerző versenyen a Wild Butterfly című dalukkal különdíjat nyertek, most pedig a Hollywood Songwriting Contest zeneszerzőversenyen díjazták a Find My Way című szerzeményt. E dal, mint Ulbert Ferenc elmondta, több éve született, az eredetijét Hesz Ádámmal írta, s azóta többször is átdolgozták. A Los Angeles-i Hollywoodban megrendezett zeneszerzőversenyre a világ minden részéről érkeztek szerzemények, − a mieink által megnyert kategóriában több mint ezer nevezést regisztráltak.

Attila, Petra és Ferenc szerteágazó munkát végez, a hazai zenei élet több területén ismerősen cseng a nevük a magyar népzenétől a dzsesszen át a modernebb elektropopig. Számos videoklipen és lemezfelvételen elismert hazai és külföldi művészekkel dolgoztak együtt, saját bevallásuk szerint azonban jelenleg a Gébert−Ulbert Project és a Patché zenekar jelenti számukra a legtöbbet.

fotó: GUP