Európa-bajnoki ezüstöt szerzett a magyar horgászválogatott

Horgászok

Július harmadik hétvégéjén a szlovéniai Radeče adott otthont a XXIV. Horgász Európa-bajnokságnak.

A magyar válogatott a 2016. évi hollandiai és a 2017-es olaszországi EB-bronzérmek után, s nem utolsósorban a 2015-ben megszerzett világbajnoki ezüst okán ismét esélyesként vágott neki az ezúttal 30 ország csapatát, az eddigi legnagyobb mezőnyt felvonultató újabb megmérettetésnek. A magyar válogatott végig magabiztos, egyenletes versenyzéssel a tavalyi bronzot ezüstre tudta „becserélni”, sőt egyéniben is sikerült egy szépen csillogó bronzérmet szerezni Csöregi Balázs jóvoltából.

A magyar válogatott Szénási Béla kapitány, Walter Tamás másodkapitány, Polyák Csaba menedzser, valamint Csillag László, Csöregi Balázs, Nagy András, Szákovics Imre, Ujszászi Richárd és ifj. Varga József csapatösszetételben a kontinensbajnok Olaszország mögött végzett, megelőzve a bronzérmes angolokat.

Ismét sokan fogtak össze annak érdekében, hogy a nemzeti válogatott felkészülése sikeres legyen. A MOHOSZ ezúttal is köszönetet mond az Emberi Erőforrások Minisztériumának, a Földművelésügyi Minisztériumnak, továbbá a „Magyar csapat” szövetségi sporttámogatási rendszer partnercégeinek, amelyek biztosították a szükséges pénzügyi hátteret, így a válogatott jó eredményéhez hozzájáruló háttéremberek, segítők kiutaztatását, valamint az előzetes helyszíni edzéslehetőséget.

Ezzel az eredménnyel ismét sikerült bizonyítani, hogy a folyamatosan bővülő, már mintegy 450 000 fős szabadidős bázisra épülő magyar horgászsport nemzetközi szinten tartósan a közvetlen élmezőnyben szerepel, s ezáltal méltó módon képviseli Magyarországot, az eredményességet tekintve vetekedve bármely tradicionális nemzeti sikersportággal.

Folytatás − remélhetőleg hasonló sikerekkel − legközelebb augusztus elején az olaszországi Modenában, az utánpótlás világbajnokságon.