Elkezdődött Kecskeméten a Tavaszi Fesztivál

Az idén 30. alakommal rendezik meg Kecskeméten a Tavaszi Fesztivált. A jubileumi eseménysorozat 31-éig tart, a programok középpontjában ez alkalommal a gyerekek állnak.

 

A város egyik legrégebbi és legszínesebb kulturális fesztiválja március 13-ától egészen a hónap végéig várja a kecskemétieket. A bacsmegye.hu szerint több mint 15 helyszínen 31 program kerül terítékre. A kulturális központ színháztermének átalakítása miatt a legjelesebb eseményeknek a Kecskeméti Katona József Színház, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és a Református Újkollégium adnak otthont. A kecskeméti tavaszi fesztivál hagyományosan összművészeti fesztivál is, ahol idén a gyermekek kerülnek a középpontba: róluk és nekik szól a legtöbb program.
Az eseménysorozat legnagyobb támogatója az önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap, de több vállalkozás is kiemelt figyelmet fordít a város tavaszi kulturális seregszemléjére. A 30. Tavaszi Fesztiválon számos kiállítás és előadás várja az érdeklődőket. Színpadra lép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, a Kecskemét Táncegyüttes, a Coincidance Társulat, láthat a közönség Edith Piaf-estet, megtekinthetik Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjét, lesz Világzenei Együttlét, SZÍN-TÁR címmel rendezik meg a Színművészeti Egyetemek Találkozóját, és idén immár 24. alkalommal jelentkezik a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál.