Egyéves lett a bajai Elizabeth Hotel

Elizabeth hotel Baja

Egy éve nyílt meg Baja kertvárosi részén az Elizabeth Hotel. Szabó Attila tulajdonos-ügyvezetőnek régi álma valósult meg a hotel megnyitásával. A szálloda konferenciáknak, esküvőknek és egyéb rendezvényeknek is helyszínéül szolgál azon túl, hogy 27 szobával várja a Bajára látogatókat.

– A FitoHorm Kft. neve az agráriumban vált ismertté az elmúlt évtizedekben. Pontosan mivel foglalkoznak?

– A FitoHorm Kft. olyan agrokémiai készítményeket gyárt, amelyek környezetkímélő módon biztosítják a tápanyag-utánpótlást a növények számára. Cégünk ma is ismert profilja – műtrágyák és lombtrágyák gyártásától a forgalmazásán át, a szakmai tanácsadással bezárólag –1994-ben alakult ki. Családi vállalkozásunk a valódi kelatizált oldat műtrágyák forgalmának terén Magyarországon piacvezetőnek számít.

– Hogy kerül a mezőgazdaságból ismert FitoHorm a szállodaiparba?

– Eredetileg vendéglátós végzettségem van, régi álmom volt egy szálloda megnyitása. Az épület, ahol végül is ez sikerült, korábban panzióként működött. Tíz évig üresen állt, majd megvásároltuk és önerőből felújítottuk. Egy évvel ezelőtt, 2017. szeptember 29-én nyitottuk meg.

– Úgy hírlik, meglepődtek a helybeliek a névválasztáson…

– Valóban sokan kérdezték, miért éppen Elizabeth. A szállodát néhány éve elveszített édesanyánkról neveztük el, őt hívták Erzsébetnek. Miután több Erzsébet szálloda van az ország különböző pontjain, úgy döntöttünk, Elizabeth névre kereszteljük a hotelt.

– Mi a hotel főprofilja? Vendégeik honnan, milyen céllal, milyen hosszú időre érkeznek Bajára?

– Csupán egy éve nyitottunk, még formálódik a profilunk, de leginkább üzleti céllal érkezők szállnak meg nálunk, főként egy-két éjszakára, de jönnek turistacsoportok is. E tekintetben a tavasz és az ősz a legkeresettebb.

– Milyen a hotel felszereltsége?

– 27 szobánk, éttermünk és egy rendezvénytermünk van. Az étteremben igen népszerű a napi ajánlat. A rendezvényterem alkalmas konferenciákra projektorral, profi hang- és fénytechnikával, pulpitussal van felszerelve, s a megrendelő kérésének megfelelően berendezhető 200-250 főre. Rendszeresen tartunk lakodalmakat, ahol kényelmesen 120-150 főt tudunk fogadni. Rendezünk tematikus esteket, újabban rendszeresek a kocsmakvízek, ahova a játszani szeretőket várjuk. Igyekszünk teret biztosítani a helyi zenekaroknak.

– Az elmúlt egy év igazolta várakozásaikat?

– Örömmel mondhatom, hogy igen. A nyári időszak különösen jó volt, de az ősz első heteire is sok a foglalásunk, sőt már telt házunk van a jövő évi halfőző fesztivál idejére.

– Milyen fejlesztéseket terveznek?

– Nyár végére készült el a kemence és a kerti sütő, ami jövőre tematikus gasztronómiai programok helyszínéül szolgál majd. Tervünk, hogy a felújításra váró épületrészben hét tágas apartmant alakítunk ki, illetve az egykori bowlingpálya helyén wellness részleget. Abban bízunk, hogy adódik pályázati lehetőség ezek finanszírozására.