Egy másfélmilliárdos fejlesztés nyomán kinyílhat a Bükk kapuja

Bükk

Közel másfél milliárd forint GINOP-forrásból újulhat meg a kormány döntése nyomán az egykori Herman Ottó Emlékpark. Ezzel újra megnyílhat a Bükk keleti kapuja.

A kormány – a Magyar Közlönyben megjelentek szerint – „A Bükk keleti kapuja”, a Szeleta Park Látogatóközpont kialakítása című egymilliárd forintot meghaladó igényű projektjavaslat támogatásáról döntött. A projekt fő célkitűzése a minőségi turisztikai igényeknek megfelelő innovatív, egyedi, országosan is magas színvonalat képviselő turisztikai attrakciók kialakítása, valamint a befektetőket inspiráló turisztikai attrakciók számának növelése, illetve azok idényjellegének csökkentése. A fejlesztés célja, hogy az érintett területen olyan komplex, egymásra épülő, a keresleti trendeknek megfelelni képes kínálategyüttes és kiszolgáló infrastruktúra jöjjön létre, amely biztosítja a fenntartható fejlődést mind jövedelmezőségi, mind környezeti szempontból, ezáltal elősegítve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság turizmuspiaci pozíciójának erősítését – áll a Magyar Közlönyben.

Az eszak.hu írt arról, hogy a februári kormányhatározat értelmében a Bükki Nemzeti Park csaknem 1,4 milliárd forint támogatást kapott a Szeleta Park Látogatóközpont kialakítására.

fotó: http://www.miskolcihirek.com