Eger a te történeted

Eger

Van egy város Budapesttől alig több mint száz kilométerre, amely csupa történelem és legenda, s amelyből árad a hazaszeretet, a hazafiság és a hősiesség ma is élő üzenete. Ez a város Eger, tele szépséggel, romantikával, kultúrával és gasztronómiai különlegességekkel, új és izgalmas történetekkel.

Büszkék vagyunk arra, hogy a mi otthonunk több százezer ember számára vonzó minden évben. Megtisztelő, hogy évről évre egyre többen érkeznek hozzánk azért, hogy elmerüljenek Eger unikális hangulatában, megtöltsék a lelküket azzal a semmihez sem fogható, megnyugtató és felfrissítő érzéssel, amit csak Eger és a Bükk nyújthat vendégeinknek. Hisszük, valljuk, hogy Eger egy kis Magyarország egy helyen, s hogy Egerbe érkezni mindig jó döntés!

Nem csak azért fejlesztjük, építjük-szépítjük a városunkat, a várat, a tereket és utcákat, a fürdőt és az áldott Egri borvidék központját, mert ez az egriek érdeke. Azért is tesszük mindezt, mert Eger egy kicsit minden magyar ember városa: Dobó és az immár hungarikummá lett Bikavér otthonára közös, nemzeti kincsként tekintünk.

Szeretettel várjuk Önt is!

Habis László polgármester

 

Heves megye székhelye mindig is nagy vonzerővel bírt mind a bel-, mind a külföldről érkező vendégek körében. A gyakorta „barokk ékszerdoboznak” is titulált Egert az elmúlt évek során rendre ott találhattuk a legkedveltebb magyarországi turisztikai célpontok között. Budapest után 2017-ben Eger volt a leglátogatottabb turisztikai célpont hazánkban, ünnepek alkalmával pedig rendre az országos első helyen szerepel a város a látogatók számát tekintve. Belföldiek és külföldiek körében is népszerű az ide utazás, 2017-ben 31 ezerrel több vendég foglalt szállást, mint 2016-ban.