Csepregi Éva köszöntője

Csepregi Éva

Kedves Olvasó!

Szentendre egy varázslatos kisváros, amely – úgy érzem – befogadott engem. Az új otthonom, ahol másfél éve élek, csodálatos, rendkívül jó energiái vannak, folyamatosan feltölt, és természetesen a gyermekem közelsége is nagyon jó hatással van rám. Budapest XVIII. kerületében nevelkedtem, 1996-tól lakunk Pest megyében.

Amikor Dávid fiam megszületett, Skóciába költöztünk, de visszahúzott a honvágy, a család, a hivatásom. Fontos szempont volt számomra, hogy Dávid jó levegőn, jó környezetben nőjön fel. Ezt megtaláltam a Dunakanyarban. Szentendrére költöztünk egy barátnőmhöz. Ahányszor átmentem a főtéren, mindig megdobbant a szívem, beleszerettem ebbe a városba.

Igazi sikerélmény számomra, hogy sikerült megszerettetnem Dáviddal a vidéki életet annak ellenére, hogy a legtöbb fiatal nem örül, amikor a szülei a nagyvárostól távol akarnak élni, mert neki akkor az a legfontosabb, hogy hova megy diszkóba, hogyan találkozik a barátokkal. Amikor múlt év októberében Tahitótfaluból – ahol szintén csodás környezetben éltem majdnem 20 éven át – Szentendrére, az új otthonomba költöztem, az valódi hazaérkezés volt.

Ez a vidék nagyon inspiráló! Jó szívvel ajánlom mindenkinek, ahogyan a Pest megye értékeit bemutató magazint is.

Ebben a varázslatos, inspiráló környezetben dolgozunk most a Fényszóró Alapítvánnyal „A zene gyógyít programon”, amit egy nagyszerű zeneterapeutával szeretnénk eljuttatni a lehető legtöbb pedagógushoz, s általuk is a lehető legtöbb gyerekhez, fogyatékkal élőhöz. Feldolgoztuk a ’95-ben készült „Kézen fogva élsz” című dalt, ezt most Sasvári Sándorral énekelem duettben. Szeretnénk művészeket megnyerni támogatóknak. A Neoton Família Sztárjaival pedig októberben adunk nagy koncertet az Arénában, „Minek álmodni, ha ébren is jó” címmel.

Csepregi Éva
EMeRTon-díjas énekes,
a Fényszóró Alapítvány elnöke