Jubilált a hevesi Keresztelő Szent János Kórus

kórus

Közös ünneplésre hívta közönségét Hevesen a tíz éve alapított Keresztelő Szent János Kórus. A belvárosi katolikus templomban tartott jubileumi hangverseny vendége volt a kórus alapítója, Pusker János orgonaművész, karnagy. 

Tíz éve részese az egyházi alkalmaknak Hevesen a Keresztelő Szent János Kórus. Az egyházközség kórusát Pusker János orgonaművész, karnagy hozta létre. Az énekkar ugyan elsősorban a liturgikus élet szolgálatára jött létre, de ezen kívül rendszeres szereplője a városi rendezvényeknek, s az ország határain belül és kívül is többször vendégszerepeltek már.

A kórusban lelkes hevesiek áldoznak időt és energiát arra, hogy énekükkel elkápráztassák a hallgatóságot. A hangversenyen Galó László Mózes kántor mondott köszönetet azoknak, akik idejüket feláldozzák a közösség érdekében, akik minden próbán igyekeznek részt venni.

– Eddig minden tervemben, gondolatomban támogattak. Nyitottak az új kórusművekre, nyitottak az utazásokra, a vendégszereplésekre is – fogalmazott beszédében.

A Keresztelő Szent János Kórus ünnepi hangversenye után hálaadó szentmisére került sor, amit főtisztelendő Szabó József Béla zenei főigazgató celebrált. A hangverseny szólistája volt Fodorné Nagy Judit és Lukács Rita, zongorán kísért Rasztóczky Ágnes, míg orgonán Galó László Mózes és Pusker János játékát hallhatták. Az énekkart Galó László Mózes, Nagyné Gulyás Katalin és Pusker János dirigálta.

fotó: Facebook, Keresztelő Szent János Kórus