Birtokba vette új telephelyét Kecskeméten a RITZ

Kecskemét

Új gyártócsarnokba költözött a kecskeméti, német−osztrák tulajdonú RITZ Mérőtranszformátor Kft. Az új telephely mintegy másfél milliárd forint összegű, saját finanszírozású beruházás keretében valósult meg.

 

Egy 7200 négyzetméteres gyártócsarnokot, valamint egy 470 négyzetméteres irodaépületet alakított ki Kecskeméten a RITZ Mérőtranszformátor Kft. a 2015 májusában indult beruházás keretében – tájékoztatott Csikó Viktor, a cég műszaki vezetője. Az új épületekbe már korábban beköltöztek, a hivatalos átadási ünnepséggel azonban azért vártak mostanáig, hogy egyszerre emlékezhessenek meg a hamburgi központ hetven-, az ausztriai telephely hatvan- és a kecskeméti telephely húszéves évfordulójáról – tette hozzá Csikó Viktor.

ritz-6

A főként kis- és középfeszültségű áramváltók gyártására specializálódott kecskeméti gyártócsarnok megépülésével a cégvezetés legkevesebb 30 százalékos gyártókapacitás-, és ezzel együtt 1,5-3 millió euró, azaz 463-927 millió forint összegű árbevétel-növekedésre számít. Tervezik a dolgozói létszám mintegy harmincfős bővítését is a következő üzleti évben.

A Hamburgban alapított, minősége és megbízhatósága miatt ismert cég egy nemzetközi háttérrel rendelkező ipari vállalat, mely a vezető gyártók közé tartozik a kis- és középfeszültségű váltók, érintésvédett áramsín-rendszerek és a speciális felhasználású teljesítménytranszformátorok gyártása terén. Mára már szerte a világon hét telephellyel rendelkeznek.

A magyarországi RITZ Mérőtranszformátor Kft.-t 1996-ban egy négyezer négyzetméteres, bérelt csarnokban alapították meg Kecskeméten, kezdetben húsz dolgozóval. A magyarországi vállalat fokozatos fejlődésével a vasmaggyártástól a szekundertekercselésen át eljutott a primertekercselésig, és a kilencvenes évek végére már hatvan munkatársat foglalkoztatott. A váltógyártást 2004-ben kezdték meg, és 2011-re ez a cég egyik fő termékévé vált. 2013-ban − számos jelentős fejlődési mérföldkövet átlépve − eldőlt: a RITZ-csoport állandó telephelyet szeretne építtetni, ezzel is biztosítva a tartós és minőségi váltógyártást Magyarországon. Ekkor vásárolták meg a jelenlegi telephelyet, és közel fél év alatt felépült a gyártócsarnok és az irodaépület, összesen 7680 négyzetméteren.

A cégnél jelenleg 228-an dolgoznak.

A rendezvényt prof. dr. Ingmar Grambow, az alapítványi kuratórium elnöke nyitotta meg, aki ünnepi beszédében elmondta: fontos szerepet tölt be a kecskeméti cég, hiszen a világszinten alkalmazott munkatársak egy hatoda dolgozik a „hírös” városban. Büszke az újonnan felavatott gyáregységre, mely véleménye szerint az összes között a legszebb.

fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat