Bérbe adó egy csodálatos kis falu Veszprémben

Egy egész falut bérbe adnának Veszprém megyében, hivatallal, vendégházzal, lovakkal, tehenekkel. Az egész falu – Megyer – kiadó szövegű felhívás egy apróhirdetési portálon tűnt fel a napokban.

 

„Bérelj egy egész falut egy hétvégére!” – így kezdődik annak a hirdetésnek a szövege, amit egy Veszprém megyei falu polgármestere adott fel. Sümegtől 10 km-re Megyeren, hét teljesen felújított és berendezett falusi házban lakhattok, de tiétek lehet a „kultúr” és a pajta, aki pedig a közügyekbe is szeretne beleszólni két napig, abból akár alpolgármester is lehet, így szabadon megváltoztathatja az utcák, terek nevét. Gyertek falura, éljetek vidáman! – szól a felhívás.

A 26 lakosú település polgármestere, Pajer Kristóf a hirdetést figyelemfelhívásnak szánta, mert a falu már egy ideje kallódni kezdett, a házak többsége lakatlan, egy részüket vendégházzá alakították. Most hét ilyen vendégház működik, amelyek mellé bérbe vehető még négy utca, egy buszmegálló, egy hivatal, két ház rendezvényekhez, egy lábas pajta, egy baromfiudvar, hat ló, két tehén, három birka és négy hektár szántó.

A bérbe adók a falusi turizmusban látnak lehetőséget, és azt szeretnék, ha nagyobb társaságok bérelnék ki a 46 főt is befogadni képes vendégházakat. Megyer a Balaton-felvidékhez esik közel, Pajer Kristóf szerint egy csodálatos kis zsákfalu, amelybe 12 évvel ezelőtt ő maga is azonnal beleszeretett.

kép: szallas.hu