Bemutatták dr. Gyarmati Andrea „Gyere velem gyógyítani” című könyvét

Gyarmati Andrea

Újabb, praktikus tanácsokkal szolgáló kötettel jelentkezett a kimagasló sportolói karriert és több évtizedes gyermekorvosi pályafutást maga mögött tudó dr. Gyarmati Andrea. Az idén 20 éves Saxum Kiadó az év könyveként tekint a kötetre. 

Gyermeke rosszulléte, sírása, betegsége minden szülőt megrémít. A problémák kezelésére, megelőzésére, felismerésére és megoldására ad praktikus tanácsokat legújabb könyvében dr. Gyarmati Andrea. Ha egy gyermek rosszulléte során a szülő bizonytalan abban, hogy mit tegyen, jobb, ha inkább kérdez, mert nincsen felesleges vagy rossz kérdés, ezt gyermekorvosként mindig elmondom a szülőknek is – mondta könyve bemutatásán a szerző, aki elárulta azt is, hogy a könyv gondolata is így született. − Az elmúlt 36 évben felhalmozódott történetekből született a kiadó javaslatára, Erdélyi Ágnes szerkesztő közreműködésével a könyv. Tájékoztatni, átadni a tudást, informálni, tapasztalatokról, élethelyzetekről mesélni, együttgondolkodásra hívni és segíteni akartam abban, hogy profi szülővé váljanak mindazok, akik gyermeknevelésre adták a fejüket. Ez volt a célom – mesélte az olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnok úszó és gyermekorvos.

− Én magam is sokszor hosszan rágódtam azon későn éjszaka, telefonálják-e vagy sem, ha rosszul lett valamelyik gyerekem, de Andrea mindig megnyugtatott és segített, mankót adott és önbizalmat is a gyermekneveléshez – mondta a sajtótájékoztatón Farkasházi Réka, aki két gyermek édesanyjaként beszélt tapasztalatairól.

A sajtótájékoztató „ceremóniamestere”, Vitray Tamás elmondta, hogy számtalan könyvszerzővel folytatott beszélgetése alapján igazán tudja, milyen küzdelmes − különösen egy orvosnak − olyan könyvet írnia, ami humorral fűszerezetten ad praktikus tanácsokat, miközben nyelvezetével, színes történeteivel lebilincselve olvasóit úgy szól az orvoslásról a szakmán kívüliekhez, hogy bár elkerüli a szakkifejezéseket, mégis elfogadható az a szakmabelieknek is. A közismert sportriporter emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy a Biblia után a világ második legolvasottabb könyve is a gyermekorvoslásról szól, ezért várhatóan bőven lesz olvasótábora a Gyere velem gyógyítani című könyvnek is.

Dr. Gyarmati Andrea könyvének bemutatójával ünnepli 20. születésnapját a Saxum Kiadó, ezért különlegesen fontos számunkra ez a kötet – fogalmazott Jenei Tamás, a kiadó vezetője, aki azt is elárulta, hogy a több száz könyvet maga mögött tudó cég számára ez az év könyve.