Beköltözött az Emerson a székesfehérvári ipari parkba

Emerson

A húsz éve Magyarországon működő és folyamatosan bővülő Emerson Process Management Magyarország Kft. befejezte a 2013 végén vásárolt, korábban a Philips tulajdonában lévő épület átalakítását. Az Emerson szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletága a költözéssel közel kétszeresére nőtt.

A Sóstó Ipari Parkban lévő 25 ezer négyzetméter alapterületű gyárépület és a hozzá tartozó 12 hektár terület megvásárlásával a park lakója lett az Emerson. Az amerikai tőzsdén jegyzett cég szabályozószelep-üzletága a több mint 3 milliárd forintos beruházás munkálatai, majd az átköltözés során is folyamatosan és zökkenőmentesen ki tudta szolgálni a vevői igényeket, amellyel kivívta a globális csúcsvezetőség elismerését is. Az átadási ünnepségen a vállalat elnök-vezérigazgatója, David N. Farr amerikai és európai vezetőségi tagokkal, továbbá a város polgármesterével együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot április 15-én.

A Fisher üzletág 1995 óta gyárt szabályozó szelepeket Székesfehérváron, így az átadással egy időben a cég 20 éves magyarországi születésnapját is megünnepelhették. Az eredetileg szabályozó szelepek alkatrészeinek gyártására létrehozott üzem folyamatosan bővült, először komplett szabályozó szelepek gyártásával, majd 2010 óta vevőszolgálati, majd alkatrész disztribúciós és szervizközpont létesítésével. A Fisher üzletág jelenleg 550 főt foglalkoztat, míg az Emerson másik Székesfehérváron működő üzletága, a Valve Automation pedig további 50 fővel működik a Videoton Ipari Parkban.

Az Emerson 24,5 milliárd dollár éves árbevétellel rendelkező globális gyártó és technológiai vállalat, amely 135 ezer embert foglalkoztat szerte a világban, 235 telephelyen. Termékek és szolgáltatások széles portfólióját kínálja, elsősorban ipari és kereskedelmi felhasználóknak a folyamatszabályozás, az ipari automatizálás, a telekommunikációs és a számítógépes hálózatok energiaellátása, valamint a klimatizálás és a hűtés területén. A cég összes Magyarországon foglalkoztatott munkavállalójának száma megközelíti a kétezret.

fotó: szekesfehervar.hu