Balatongyörök gazdag programokkal várja vendégeit

Kneipp taposó

Golf, élmény, fesztiválok, Balaton

Balatongyörök szerencsés településnek mondhatja magát, hiszen a Balaton egyik legszebb részén található. Ráadásul nemcsak közúton, hanem hajóval is megközelíthetjük Balatonmáriafürdő felől.

A településnek több nevezetessége is akad. A tavaly megvalósult Zsiba-gyöpi élménysétány kialakításával elnyerték a jogot, hogy a 2014. évi Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny győzteseként 2015 szeptemberében képviseljék Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Az élménysétányon, az elbűvölő panoráma mellett, a víz gyógyító hatására épülő élményelemek gondoskodnak a látogatók szórakozásáról. A sétány több Kneipp-pontot foglal magában, így e kúrák lényegét interaktív módon is megismerhetik a sétálók. A móló melletti szenior- és gyermekjátszótéren a család minden tagja jól érezheti magát.

Balatongyörök

A balatongyöröki strand ugyancsak hívogató. Igazi családi vízi paradicsomként funkcionál a kellemes fürdőzést ígérő pázsitos partszakasszal. A játszótérrel, gyermekmedencével, csúszdával és sportpályákkal felszerelt strandon nagyszerű élményekkel gazdagodhat mindenki, aki a strandra látogat.

A kirándulás és a fürdőzés után változatos, szórakoztató programok teszik teljessé a balatoni nyár élményét. A már hagyományos pünkösdi szezonnyitót követően június 6-án, a balatongyöröki Szépkilátónál, a Háromlábú Fesztiválon ízletes pörköltek, gulyások és más finomságok rotyognak majd a bográcsokban. A főzőcskézést kirakodóvásár kíséri, majd az estét könnyűzenei koncert zárja.

Golfkocsival - Balatongyörök

A római kori örökségükre emlékeznek június utolsó hétvégéjén a Római-kori Vigasságok – Nyitott pincék napja című rendezvényükkel. A péntek este egy római lakoma jegyében telik, szombaton a nagy népszerűségnek örvendő Nyitott pincék napján Dottó kisvonattal viszik a „fesztiválpoharat” vásároló vendégeket a Szépkilátótól a közeli Becehegyre, borkóstolóra.

A nyári időszak visszatérő rendezvényei csütörtökönként a Jazz Fiesta programsorozat, a Nemzeti Hét (július 1. és 5. között), a Balatongyöröki Borfesztivál (július 16. és 19. között), és a Györöki Bor & Dal Fesztivál (augusztus 7. és 9. között). Az utószezonban sem maradnak események nélkül, hiszen szeptember 5-én tartják a Györöki Szüret és Halászléfőző Fesztivált.

Balatongyörök azonban nemcsak nyáron és strandidőben kínál vonzó kikapcsolódási lehetőségeket. Az aktív időtöltés rabjait nagyszerű kirándulások, nordic walking túrák várják a közeli erdőkben. A Balatongyörök és Balatonederics között húzódó 38 állomásból álló Pele apó tanösvény a természettel barátkozó gyermekeket ismerteti meg a térség élőhelyeivel és természeti értékeivel. A Bakonyerdő Zrt. beruházásaként az erdő melletti pihenőhelyen a túrázók örömére megújult az esőbeálló, az erdei játszótér, új tanösvény alakítottak ki, valamint két népszerű kilátó is újjáépülve várja a kirándulókat.

Golfoktatás_fotó_Vinnay Péter

Mindezek mellett itt található a Golfclub Imperial Balaton Sportegyesület, amely azzal a céllal jött létre, hogy egy olyan golfpályát üzemeltessen, amely egyesíti a golfsportot a Balaton e régiójának szépségével. A több mint 70 hektáros területen egy 9 lyukú pályán – amelyet a közeljövőben egy 18 lyukú bajnoki golfpályára terveznek bővíteni – kellemes kihívást alkotnak a szétszórt bunkerek, a furfangos greenek és a fairway mellett húzódó természetes növényvilág. A Golfclub Imperial a Balaton nyugati medencéjének legszebb részén, Keszthely és a történelmi Szigligeti-öböl között fekszik. A vízparton épült golfpályán szakaszról szakaszra megcsodálható a Balaton lélegzetelállító panorámája. Érdemes kipróbálni!