Az Év befektetője a Hevesben érdekelt Apollo Tyres

Az év befektetője

Az indiai Apollo Tyres nyerte el az Év befektetője címet a legnagyobb magyarországi zöldmezős beruházásáért. A gumiabroncsgyártó Gyöngyöshalászon épít közel 150 milliárd forintért gyárat, ahol a tervek szerint ezer embert foglalkoztatnak majd.

Az Apollo Tyres kapta az év zöldmezős beruházásáért járó elismerést a Befektetői Gálán. A díjat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át. Az elismeréssel a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség azokat a cégeket díjazta, amelyek a tavalyi év beruházási döntéseivel és eddigi, elkötelezett magyarországi tevékenységükkel kiemelten járultak hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez, írta az MTI.

Az indiai gumiabroncsgyártó vállalat 146 milliárd forintot fektet be Gyöngyöshalászon, és 975 új munkahelyet hoz létre. A termelés megindulására 2017 első felében kerülhet sor.

A cég 2015. július 1-jével 100 technikust vesz fel. Mivel a beruházó szerint a gyár nemcsak az Apollo legmodernebb létesítménye lesz, de az egész iparágban a világ egyik legjobban automatizált üzeme is, a technikusokra kulcsfontosságú szerep vár. Ez év decemberében további 150 dolgozó felvételét tervezik, jövőre pedig ezt a léptéket is meghaladó létszámgyarapodással számolnak.

Az Apollo Tyres érdekes szerkezeti struktúra meghonosítására vállalkozik, amikor úgynevezett önmenedzselő rendszert épít ki. Az Indiában meghonosított rendszernek a lényege, hogy a dolgozókat nem egy-egy munkakörre veszik fel és képzik ki, hanem többféle feladat ellátására is képessé teszik őket. Nem betanított munkásokat, hanem szakképzett dolgozókat foglalkoztatnak, akiknek fontos műszaki, logisztikai és részben karbantartási feladatokat is meg kell oldaniuk.