Az egészség forrása Tiszazug szívében

Tiszazug


Cserkeszőlő község 70. születésnapját ünnepli az idén

Cserkeszőlő Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legfiatalabb települése.  Önállósága még csak hetvenéves, múltja viszont több száz évre tekint vissza. Korábban Tiszakürt külterületi része volt, önállóságát 1952. január 1-jén nyerte el. Ezen kerek évfordulót az idei évben méltón szeretnénk megünnepelni, nagyszabású programsorozattal várjuk vendégeinket és Cserkeszőlő lakosait rendezvényeinkre.

A fürdőturizmus fellegvára

Cserkeszőlő Jász-Nagykun-Szolnok megye első számú turisztikai központja, és kiemelkedő az országos és nemzetközi jelentősége. Községünk a Magyar Turisztikai Ügynökség besorolása alapján előkelő nemzetközi regionális, valamint meghatározó egészségturisztikai településnek számít. A fürdő látogatóinak száma évente 450 ezer körül mozog. A településen 1700 vendégágy található, széles körű szálláshely-kategóriában, a 4 csillagos hoteltől az apartmanokon, panziókon keresztül a kempingig.

A cserkeszőlői víz gyógyító ereje

A fürdő literenként 3659 mg oldott ásványi anyagot tartalmazó gyógyvizet kap a 2300 méter mélyről feltörő kutakból. A medencéinkbe a 82 Celsius fokos termálvíz hideg víz hozzáadása nélkül, hűtve érkezik. A gyógyvízben rejlő magas ásványianyag-tartalom a szervezetre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően eredményesen gyógyítja a krónikus mozgásszervi, valamint reumatikus betegségeket és nőgyógyászati bántalmakat. 

   A gyógyvíz alkotóelemei bőrünkön keresztül a szervezetbe jutnak, és kémiai tulajdonságaiknak megfelelően sajátos hatásokat fejtenek ki. Fürdés közben pedig a víz feletti gőzben lévő oldott anyagokat is belélegezzük, amely segíthet leküzdeni a heveny és idült gyomor-, bél- és epebetegségeket, valamint légzőszervi hurutok gyógyításában is hatásos.

Gyógyfürdőnkben az ország egész területéről fogadunk betegeket igény szerint változó rendelési időkkel

A Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központban reumatológiai és bőrgyógyászati szakorvosi rendelések, valamint a helyben történő komplex fürdőgyógyászati ellátások állnak a gyógyulni vágyók rendelkezésére. Rövidesen kardiológiai szakrendeléseink is elérhetőek lesznek, távlati célunk pedig egy minden igényt kielégítő, széles palettájú egészségügyi központ létrehozása.

A gyógykezelések által javítható a szervezet regenerálódó képessége, az egészséges életműködés erősítése. Sikeres gyógyfürdőhelyi kúra eredményeként betegeink képesek lesznek visszatérni korábbi életükbe, visszanyerni munkaképességüket, önbizalmukat. Egészséges vendégeinknél pedig az évenkénti gyógyhelyi fizioterápiás kúra nagy szerepet játszik a jó állapot fenntartásában. 

Wellness-szolgáltatások a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központban

Tizenkilenc medencével, csúszdákkal, különböző élményelemekkel felszerelt fürdőnk minden korosztálynak, családoknak, baráti társaságoknak is kellemes kikapcsolódást kínál. Magyarországon kizárólag Cserkeszőlőben található a lengyelországi Bochniából származó gyógysóból kiépített szoba, melynek kiváló légúti fertőtlenítő hatása különösen felértékelődött az elmúlt időszakban. A szoba falait, a mennyezetét és a padozatát egyaránt sóréteg borítja.

   A szaunázás jótékony hatást gyakorol a szív- és a keringési rendszerre, felgyorsítja a vérkeringést. A szauna-sziget szolgáltatásai között megtalálható az infraszauna, finn szauna, aroma kabin és krioszauna.

   A leggyakrabban igénybe vett masszázsszolgáltatás a gyógymasszázs, de ezenkívül lehetőség van frissítő testmasszázsra és víz alatti sugármasszázsra is.

   Megújult Gyógyboltunkban gyógyhatású készítmények, étrendkiegészítők, kozmetikai termékek széles választékát kínáljuk.

Nemzetközi trendeknek is megfelelő, időjárástól független  termálfürdő-szolgáltatások

A fedett téli termál élményfürdő további lehetőségeket nyújt a szolgáltatási skálánk bővítésére, így a látogatóink köre egyre szélesedik, vendégeink hűvösebb időjárás esetén is megtalálják számításaikat. A fürdő a szálláshelyeinkkel együtt az év minden napján üzemel.