Átadták a vas megyei Prima-díjakat

Szombathely

Egyetemi tanárt, kosárlabdázót és újságírót jutalmaztak Prima-díjjal Vas megyében. Az ifjúsági díjjal zeneszerzőt, a közönségdíjjal grafikust ismertek el a Weöres Sándor Színházban tartott ünnepségen.

A Prima Primissima országos díjakat 2003 óta adja át a Demján Sándor által létrehozott alapítvány. A díj, amelyet vállalkozók adományoznak a kultúra és a tudomány legjobbjainak, elindítása óta rendkívül sikeres, osztatlan elismerést szerzett és népszerűsége is óriási lett.

Alig hat év alatt az összes megye csatlakozott, így mára az ország egész területén önálló elismerésben részesülhetnek a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjai. Ők azok, akik közelről figyelhető, megismerhető példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének. Vas megye elsőként csatlakozott a megyei Prima-díjak rendszeréhez, melynek célja, hogy megőrizze a helyi eredményeket, erősítve a kisebb társadalmi egységek összetartozását, s így elősegítve fejlődésüket.

A Weöres Sándor Színházban tartott ünnepségen Szárnyas János, a VOSZ Vas megyei elnöke köszöntötte a díjátadó ünnepség résztvevőit, majd Harangozó Bertalan kormánymegbízott mondott beszédet. Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a közönségdíjat adta át, majd gratulált a kitüntetetteknek. Beszédet mondott Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, és Demján Sándor, a Prima Primissima alapítója.

A 2016-os Vas megyei Prima-díjasok: Bebes István kosárlabdázó, Bodor Ferenc újságíró és dr. Kovács Zsolt, az NyME-SEK egyetemi docense. Ifjúsági Prima-díjjal Szilágyi Miklós karnagy-zeneszerző munkáját ismerték el, a közönségdíjat pedig Masszi Ferenc grafikusművész, a Művészeti Szakgimnázium tanára kapta.

Az ünnepségen a díj támogatói, a díj összegét biztosító vállalkozók voltak jelen, tisztelegve a kultúra, a tudomány és a művészetek képviselői előtt.

Fotó: szombathely.hu