Agrárseregszemlét rendeznek a kiskőrösi sportcsarnokban

A kiskőrösi városi sportcsarnokban rendezik a térség legnagyobb, agráriumhoz kapcsolódó eseményét, a Duna-Tisza közi Agrár Expót. A március 28-án és 29-én zajló esemény középpontjában a minőségi magyar élelmiszertermékek és kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, valamint értékesítési lehetőségeinek bővítése áll.

 

A Duna-Tisza közi Agrár Expót hat évvel ezelőtt hívta életre a Hazai Termék Kft., hogy segítségével népszerűsítse a helyben termelt magyar élelmiszereket. Az expó mára a régió legnagyobb és leglátogatottabb agráreseményévé vált. Sikerét jelzi, hogy évről évre nő a látogatók és a kiállítók száma.

A rendezvény fő célja a minőségi magyar élelmiszertermékek, kézműves élelmiszerek bemutatása, népszerűsítése, értékesítési lehetőségeinek bővítése. Emellett az expó szabadtéri részén mezőgazdasági, haszon- és személygépjármű-kiállítás, kedvezményes növényvédőszer-vásár várja a közönséget.

A március végi expó mindkét napján 9-től 18 óráig a házi készítésű sonkák és kolbászok, a kézműves sajtok, a borok, pálinkák, mézek, lekvárok, olajok, zöldségpástétomok, préselt gyümölcslevek kóstolására és vásárlására invitálják a közönséget.

A rendezvény első napján a mezőgazdasággal foglalkozó szakemberek az agráriumot jelenleg foglalkoztató fajsúlyos témákban hallhatnak előadásokat, illetve tehetnek fel kérdéseket.

A rendezvényt március 28-án, szombaton 10 órakor Kis Miklós Zsolt, agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, valamint Font Sándor, az országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke nyitja meg.

fotó: http://www.agrarexpo.hu/