Acéltermék-gyárat épített a Swedsteel-Metecno Biatorbágyon

Biatorbágy

Első magyarországi üzemét hozta létre Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno: a gyár az egész kelet-közép-európai régiót ellátja könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acéltermékeivel. A beruházásnak köszönhetően hatvan új munkahely létesült, de ez még nem a végleges adat. A második gyáregység elkészültével ennek több mint duplája lesz a foglalkoztattak létszáma.

A május végén átadott gyáregység a vállalat 27 millió eurós, azaz több mint 8 milliárd forint értékű beruházási programjának első üteme, amely jövőre folytatódik – tudósított az MTI.

A Swedsteel-Metecno 2015-ben nyitotta meg magyarországi értékesítési központját.

A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak.

− Növekedési célokat fogalmaztunk meg a kelet-közép-európai térségben, amelyek megvalósítását nagymértékben segíti Magyarország kedvező földrajzi helyzete, a magasan képzett humántőke és a magyar piac stabilitása. A Metecno-csoport mintegy ötven éve a szendvicspanel-gyártás globális piacvezető vállalata, és a magyar üzem fontos mérföldkő a vállalat történetében – fogalmazott Markus Haiden, a Metecno-csoport regionális vezetője.

A biatorbágyi gyárban készülő fémlemez fegyverzetű, habosított vagy szálas hőszigetelő anyaggal kitöltött, előregyártott szendvicspanelek elsősorban az ipari, mezőgazdasági és kereskedelmi csarnoképületek külső és belső térelhatároló elemeként váltak közismertté az építőipari piacon.

Fotó: http://swedsteel-metecno.com/