A Zalakarosi Fürdő ötcsillagos minősítést kapott

Zalakarosi fürdő

A magyar és a nemzetközi fürdőszövetség ötcsillagos minősítését is elnyerte a Zalakarosi Fürdő, így bekerült a nemzetközi fürdőelitbe. A szakma elismerése mellett a látogatókét is élvezi, amit a növekvő vendégszám igazol – derül ki Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója tájékoztatójából.

‒ A hírek szerint 2019-ben is sikert sikerre halmozott a fürdő…

‒ Valóban tovább emelkedett a vendégszám, s az eredményünk is magasabb lesz a tervezettnél. Közel másfél milliárd forint értékben valósítottunk meg fejlesztést, mégpedig határidőre, amit szintén nagy eredménynek tartok. A legnagyobb beruházás a Gyógycentrum és a Gyógykert felújítása volt. Kialakítottunk egy sósvizes medencét is, ami valódi kuriózum, szeretik a vendégek.

Szeptemberben adtuk át a felújított, 23 szobás Fürdő Hotelt, az új Szaunavilágunkat de-cember 20-án nyitottuk meg, és karácsonykor már telt házzal üzemelt. Nagyon népszerű az élményfürdő, a családi fürdő, a gyógyfürdő, és immár a szaunázóknak is tudunk olyan élményt adni, amit a fürdő ötcsillagos minősítése elvár.

‒ 2020-ra milyen beruházásokat terveztek?

‒ A legnagyobb beruházás a beléptető rendszer modernizációja lesz. Új vendégirányító rendszert vezetünk be, később pedig szeretnénk áttérni a készpénzmentes fizetésre. Idén kezdődik az autós kemping fejlesztése, átadását 2021-re tervezzük. Távlati tervünk az élményfürdő további bővítése, a 12 év feletti korosztálynak szeretnénk további tereket, élményt adni. Nagyon népszerű az adrenalin csúszdaparkunk nyáron, ezért elkezdjük idén egy 12 hónapos csúszdapark létrehozásának előkészítését is.

‒ 2019-ben nagyon sok díjat kaptak. Vegyük sorra  a legfontosabbakat. 

‒ Az Év fürdője szavazáson harmadik helyet értünk el több mint nyolcezer szavazattal, ami jelentős emelkedés az előző évhez képest. Az Év családbarát fürdője lettünk, megkaptuk a Magyar Fürdőszövetség ötcsillagos minősítését, illetve a sósvizes medencéért a szervezet innovációs nagydíját is elnyertük. A szállás.hu szavazásán a harmadik legnépszerűbb turisztikai attrakció, illetve legnépszerűbb fürdő lett a miénk. A koronát az Európai Fürdőszövetség ötcsillagos minősítése tette fel, amivel beléptünk a nemzetközi fürdőelitbe. 

‒ 2020 a Gyermekek éve a fürdőben. Ez miben nyilvánul meg?

‒ Számos kedvezményt, illetve akciót fogunk hirdetni a gyermekek számára. Terveink között szerepel a külső nagy gyermekmedence teljes körű felújítása, és ifjúsági szállás kialakítását is tervezzük. Február 21-én, csatlakozva a Nagykanizsai Fánkfesztiválhoz, megnyitjuk a gyerekek számára a fürdőt, és a környékbeli iskoláknak is számos programot kínálunk. A nyárra változatos programmal készülünk, profi animátorok várják a gyerekeket.

Mindeközben a felnőttekről sem feledkezünk meg, mindent elkövetünk a vendégelégedettség növelése érdekében. Szaunaszeánszokkal, február közepén Valentin-napi szaunahétvégével várjuk a vendégeket, március 13. és 15. között pedig szaunafesztivált rendezünk.