A Zalaerdő Zrt. várja a vadászokat

Zalaerdő


A Zalaerdő Zrt. Zala megye 57 vadgazdálkodási egységéből négy területen, mintegy 65 ezer hektáron, az elődei által megalapozott, magas színvonalon folytat vadgazdálkodást.

A hatalmas, egybefüggő erdőtömbökkel rendelkező, mezőgazdasági területekkel, szőlőhegyekkel tarkított zalai táj kiváló élőhelyet nyújt a nagyvad számára.

A vadászterületek legjelentősebb vadfaja a világhírű gímszarvas. A Nagykanizsa‒Bánokszentgyörgy–Szentpéterfölde–Letenye és a Lenti–Zalabaksa térségét felölelő területet a mezőgazdasági miniszter – a zalai gímszarvasállomány génmegőrzése céljából – különleges rendeltetésűvé nyilvánította. A zalai szarvas kiemelkedő minőségét mutatja, hogy itt a legmagasabb az aranyérmes trófeák aránya. A gímszarvasagancsok világranglistáján az első ötvenből 16 származik Magyarországról, közülük négy a Zalaerdőtől.

A vaddisznó vadászatára a társaság minden erdészete szervez téli hajtóvadászatokat. A vaddisznóállomány kezelhetősége, illetve még jobb hasznosítása érdekében Lentiben, Zalabaksán, Nagykanizsán és Bakon vaddisznókert is épült.

Három éve fácánneveléssel bővítette tevékenységi körét a Zalaerdő Zrt., amellyel a cég vadászati repertoárját kívánják színesíteni. A homokkomáromi fácántelep-állományából szép tollazatú, jó röpkészségű felnőtt vadászfácánokat értékesít, míg Nagykanizsa térségében a félvadnevelés révén fácánvadászati lehetőséget is biztosít.

A vadászati szolgáltatás részeként a vendég megszállhat a társaság impozáns vadászházaiban, amelyek szerte a megyében megtalálhatók. Korszerűek, kényelmesek, és egytől egyig csendes, erdei környezetben fekszenek, ahol házias ízekkel várják az ide érkezőket. 

További információ: 

Zalaerdő Zrt. Vadászati és halászati osztály 8800 Nagykanizsa, Múzeum tér 6. 

Telefon: +36-93/500-206

E-mail: vadaszat@zalaerdo.hu