A sportuszoda Veszprém legújabb éke

Sportuszoda


Azoknak, akik a 8-as főúton Székesfehérvár felől Körmend irányába utaznak, Veszprémhez érve azonnal szembetűnik a nagyon mutatós, formatervezett épület. A sportuszoda alig több mint egy éve fogadja a vendégeket. A részletekről Baráth Zsolt, a Veszprém Sportuszoda létesítményvezetője tájékoztatta magazinunkat.

   A Veszprém Sportuszoda, hazánk egyik legmodernebb vízi létesítménye 2021. június 21-én nyitotta meg kapuit. A kétszintes uszoda földszintjén öt medence található: egy 50 méteres verseny-, egy 25 méteres edző-, valamint egy tan-, egy gyermek- és egy pezsgőmedence.

A medencék mellett 7, a szaunatérben 5 tepidárium várja a relaxálni vágyókat, tudtuk meg Baráth Zsolttól. Az első emeleti szaunavilág magába foglal infra- és ördögszaunát, gőzkabint, két finn szaunát, továbbá egy merülőmedencét, és a jéggépet. Sportrendezvények idején a csaknem 700 fő befogadására alkalmas impozáns lelátóról biztathatják a nézők a versenyzőket. A tökéletes élmény érdekében két, egyenként 17,5 négyzetméteres ledfal biztosítja a közönségnek a vizuális élményeket. A helyi intézményekből – szervezett kereteken belül – a komplexum rendszeres látogatói az óvodások, iskolások és egyetemisták. Közkedvelt a létesítmény a nyugdíjasok körében is, különös tekintettel a wellnessrészlegre. Az uszoda látogatottsága nem korlátozódik régiós szintre, hanem országos népszerűségnek örvend.

   A vízi sportok szerelmesei az úszás mellett választhatnak a vízilabda, a szinkronúszás és a búvárúszás sportágak közül. A legkisebbeknek is kedvezve van babaúszás, valamint kisgyermekúszás is. Figyelembe véve a szolgáltatások széles körét, a vendégeknek különböző jegytípusokat kínálnak. 

   Az elmúlt egy évben számos rendezvénynek adott otthont a létesítmény. A helyi úszóegyesületek által rendszeresen megrendezett versenyek mellett a Modern Városok Kupája versenysorozat egyik állomásaként is nagy népszerűségnek örvendett Veszprém, amely immár nemzetközi úszóversenyek helyszíne is lehet. Külön említésre méltó, hogy a Veszprém Sportuszoda biztosított helyszínt Magyarország női vízilabda-válogatottjának a FINA világbajnokságra történő felkészüléshez. Több magyar válogatott úszó folyamatos és zavartalan edzésének adott helyet a Veszprém Sportuszoda.

   A nyári időszakban úszótáborok otthonául szolgál a létesítmény, ezzel is fenntartva az uszoda nagyfokú látogatottságát, a pezsgő úszóéletet. A jövőben megrendezésre kerülhetnek sportágválasztás keretein belül nyílt napok, melyeken az uszoda bemutatása, népszerűsítése mellett a vízi sportágak megszerettetésére is hangsúlyt helyeznek.

   A Veszprém Sportuszoda, melynek üzemeltetője a Nemzeti Sportközpontok, azon létesítmények egyike, amely mind a lakossági, mind pedig a versenyzői igényeket képes a lehető legmagasabb színvonalon kiszolgálni.