A sárvári gyógyfürdő évről évre előrébb lép

Sárvár

2007-ben kapták meg az EuroSpa-med minőségi díjat, hazánkban elsőként. Ezen elismerést számos további követte, legutóbb, 2017-ben üzleti etikai díjat nyertek a középvállalati kategóriában. Vojtkó Tiborral, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

− Mi minden tartozik a Sárvári Gyógyfürdő Kft. tevékenységi körébe?

− A fürdő négy fontos egységből áll, az első maga a gyógy- és wellnessfürdő, ahol gyógyászati részleg is működik, több mint százféle wellness- és több mint negyvenféle gyógyászati kezelést nyújtva a vendégeknek. Ez a mennyiség az országban egyedülállónak számít. A következő egység a VitalMed Hotel, amely egy 26 szobás, négycsillagos szálloda, amelyből a vendégek egy zárt folyosón keresztül érkezhetnek a fürdőbe. A hotel kihasználtsága 85 százalék körül mozog. Hozzánk tartozik még a termálkemping, amelynek területén a 14 mobil faházaink rendkívül kedveltek, s persze mellettük számos sátorhelyet tudunk biztosítani. A kemping lakói külön bejáraton át juthatnak be a fürdő területére.

2010-ben épült meg a családi szárny, ami azt eredményezte, hogy télen is, rossz időben is tudjuk fogadni a kisgyerekes családokat.

Sárvári fürdő

A fürdő reggel 8-ól este 10-ig tart nyitva, s tartunk éjszakai fürdőzéseket is, látványos programokkal. A fürdőnek évente 760 ezer látogatója van, s ezzel az ország leglátogatottabb fürdői közé tartozunk.

A negyedik egységünk pedig a kalandpark, amelynek területe 101 hektár, és szintén közvetlenül megközelíthető a fürdő területéről. Éves szinten a kalandpark több mint tízezer látogatót fogad, s az osztálykirándulásoktól a céges csapatépítő tréningekig kedvelt helyszín.

A kemping faházas része egész évben üzemel, a kalandpark pedig kora tavasztól késő őszig, idén március 15-én nyitunk.

− Néhány éve Sárvárt gyógyhellyé minősítették…

− Ez 2012-ben történt, s e minősítés az egész településre vonatkozik, azaz a víz minőségétől a szálláshelyek színvonalán át a közutak zajszintjéig jó néhány paramétert értékeltek. Ennek a presztízsértéke az, hogy bővültek a pályázati lehetőségeink, s ez további nagyobb fejlesztéseket tesz lehetővé.

− Milyen beruházások valósultak meg a közelmúltban, s milyeneket terveznek az elkövetkező években?

− A gyógy- és wellnessfürdő 2002 óta létezik jelenlegi formájában. A jelentősebb fejlesztéseink közül 2014-ben épült meg a csúszdapark, a következő évben vásároltuk meg a kemping mobilházait. Tavaly újítottuk fel az öltözőket, illetve történt egy arculatmegújítás is, melynek keretében üvegmozaikkal újra burkoltuk az élménymedence külső részét, az öltözőszekrények pedig színkódosak lettek, ami megkönnyíti vendégeink tájékozódását. Szintén tavaly újítottuk fel a szállodai szobákat, illetve megvalósult a strandon a Sárkányvár projekt első üteme. Ez a gyerekeknek készült interaktív játék, s folytajuk a projekt kettes ütemét.

A sárvári fürdő a Magyar Fürdőszövetségtől négy kategóriában is ötcsillagos minősítést kapott, s mi továbbra is szeretnénk ennek megfelelni. Ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak „ötcsillagosoknak” kell lennünk, az itt dolgozóknak, a beszállítóknak és az alvállalkozóknak is. Minden évben fejlesztünk, s olyan dolgokat szeretnénk megvalósítani, amelyek egyediek, másutt nem találhatóak meg. Idén már a következő esztendő fejlesztésein gondolkodunk, egyrészt azért, hogy időben megtaláljuk hozzá a kivitelezőket, másrészt azért, hogy a 2019-es strandszezon indulására elkészüljenek az új fejlesztéseink.

− Ön január elseje óta ügyvezető igazgatója a Sárvári Gyógyfürdő Kft.-nek. Milyen célokat tűzött önmaga, illetve a munkatársai elé?

− Nagy megtiszteltetésnek éreztem a feladatot, amelyet a város önkormányzatától kaptam. Első körben azt a célt tűztem ki magam elé, hogy alaposan megismerjem a fürdőt és az ügyvezetői feladatokat. A munkahelyi kollektíva nagyon jó, de szeretném tovább erősíteni, s célom, hogy a legjobb teljesítményt hozzam ki munkatársaimból, segítsem őket és támogassam a jó elképzeléseket.