A sárvári Edilkamin Kft. idén is fejleszt

Edilkamin


A közel hatvanéves múlttal rendelkező olasz családi vállalkozás több európai országban is rendelkezik gyárteleppel, s több mint 30 országba exportálja termékeit. A sárvári üzem folyamatos fejlesztése, bővítése és modernizálása azt jelenti, hogy hosszú távon gondolkodnak. Dr. Leszkócziné Jónás Klárától, az Edilkamin International Kft. ügyviteli igazgatójától kértünk interjút.

– Az 1963-ban alapított olasz tulajdonú és központú Edilkamin mióta van jelen Magyarországon, és milyen megfontolásokból nyitott telephelyeket hazánkban? 

– A Borsatti család 2002-ben vásárolta meg a Rába Kandallógyártó Kft. telephelyét Sárváron. Az akkoriban veszteséget felhalmozó társaságból nagyon gyorsan nyereséges vállalkozást hoztak létre. Évről évre, saját forrásból minden régi épület helyére újakat emeltek, új gyártócsarnokot, raktárépületet, irodai és szociális blokkot alakítottak ki, ami a mostani megjelenésével már egy modern üzem képét mutatja. 

– A cégcsoport mindenekelőtt fa- és pellettüzelésű fűtőberendezésekkel van jelen a nemzetközi piacon. Mit kell tudnunk az Edilkamin portfóliójáról? 

– Jelenleg 250 különböző Edilkamin termék kapható a piacon, s ebből közel 150 pelletes készülék, 100 pedig fatüzelésű. Mindegyik típuson szembetűnő a világhíres olasz design jelenléte, a termékeinket kiváló minőségű, megbízható alapanyagokból készítjük. A fűtőberendezések egy része a sárvári telephelyen, a többi az olaszországi gyártóbázison készül. 

– Üzletpolitikájuk a biztonságra és a megbízhatóságra épül. Mit jelent ez a mindennapi gyakorlatban, a termékeik esetében, és milyen irányokat jelöl ki a kutatás és fejlesztés számára? 

– Mindig nagy hangsúlyt fektettünk a kutatásra, a technológiai fejlesztésre és a termékminőség javítására. E mögött egy 15 fős csapat jól összehangolt munkája van. A termékek biztonságos működtetése érdekében az Edilkamin modern tesztelőtermet hozott létre, ami lehetővé teszi az összetett, integrált hőrendszerek szimulálását és tesztelését is.

A termelésből kikerült minden egyes készüléket minőségileg ellenőrzünk, hogy vevőink legnagyobb megelégedésére mind esztétikai, mind műszaki szempontból tökéletes fűtőberendezéseket tudjunk adni otthonaikba. 

Minden országban, ahol értékesítünk, műszaki szakszervíz-hálózatot hoztunk létre, s az ott dolgozóknak folyamatosan tartunk képzéseket. Másik nagy előnye az Edilkamin termékeknek, hogy akár a több tíz évvel korábban vásárolt készülékhez is folyamatosan tudunk alkatrészt biztosítani.  

A monitoringrendszerünknek köszönhetően lehetőség van a termék és a szerelést végző munkatárs nyomon követésére, hogy a lehető legrövidebb időn belül eljussunk bármilyen felmerült probléma megoldásához.

A termékminőségre fordított maximális figyelem azt eredményezte, hogy az Edilkamin maximális megbízhatóságot és biztonságot garantálhat, és a legfontosabb tanúsítványokkal büszkélkedhet.

– Mi minden történik a sárvári telephelyen, illetve terveznek-e további fejlesztéseket a közeljövőben?

– A sárvári telephelyen a lemezmegmunkálástól eljutunk a késztermék összeszereléséig. Termékeink előállításához modern lézervágó gépeket használunk, a hajlítást, hengeresítést CNC gépeken, a hegesztést korszerű, robotizált hegesztőgépekkel és manuális védőgázas ívhegesztéssel végezzük. A festőrészlegünkben elektrosztatikus tulajdonsággal rendelkező festék alkalmazásával és ehhez alkalmas berendezéssel dolgozunk. 2019-ben készült el az új bemutatótermünk, ahol a legtöbb készüléktípusunk a lakosság számára is megtekinthető.

Cégünk az idei évben ünnepeli megalakulásának 20. évfordulóját. Mindemellett ez az év fontos az Edilkamin életében, mert újabb nagy volumenű beruházásba kezdünk: egy teljesen új üzemet alakítunk ki a raktárcsarnokunkból.  Egy modern, a legújabb technológiával működő SMART üzemet, mely egy teljesen új branddel lép majd piacra. 

Az új üzemnek a kialakítása április végén kezdődött el, feszített tempóban. A preszéria gyártása a hagyományos technológiával a mostani üzemben már elkezdődött. Nagy feladat lesz az új üzemet munkaerővel feltölteni, ahová egyébként több mint negyven munkatársat várunk: hajlítógépkezelőket, hegesztőket, szereldei operátorokat, minőségellenőrt és műszakvezetőket.