A megújult Hotel Bodrog egész évben várja vendégeit

Hotel Bodrog

A Hotel Bodrog Wellness**** Sárospatak történelmi városközpontjában található. A szálloda felújított szobákkal és impozáns wellness részleggel, valamint igazi gasztronómia élményeket kínáló étteremmel várja vendégeit. A hotel és a hozzá tartozó létesítmények szolgáltatásairól Bágyi Péter értékesítési igazgató számolt be.

− Milyen beruházásokat sikerült megvalósítani az utóbbi időkben a Hotel Bodrogban?

− A megnyitás óta folyamatosan fejlesztjük és korszerűsítjük a hotelt, aminek eredményeként most a régió egyik legszínvonalasabb szállodájaként tartják nyilván. Tapasztalataink szerint a vendégek egyre inkább a kimagasló minőségű szállodai szolgáltatásokat keresik.

Ezt mi is szem előtt tartjuk: az év elején eljutottunk odáig, hogy mind az ötven szobánk vadonatúj fürdőszobát kapott, új LCD televíziókat szereztünk be, valamint a dizájnt is felfrissítettük. Persze történt előrelépés a gasztronómia területén is: éttermünk kínálatát is egyre hangsúlyosabban jellemzi a „finedining” irányvonal, ami nem csupán finom ételeket jelent, hanem egyfajta gasztronómiai eleganciát, luxust is. Ennek érdekében a legmodernebb konyhatechnológiai eljárásokat alkalmazzuk. Az étteremben egy csúcstechnológiás büféasztalt is kiépítettünk a legújabb trendeknek megfelelő kivitelezésben és stílusban.

Mindez azt szolgálja, hogy vendégeink maximális élvezeti értékkel fogyaszthassák el a reggeli és vacsora során kínált ételeket. A Tokaj-hegyaljai borvidék egyik központja Sárospatak, ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legjobb pincészetek borait mutathassuk be éttermünkben.

− Mik a további terveik?

– Most fejeződött be a napelemes rendszerünk kiépítése: a szálloda tetejére 166 napelem

került, s ezzel egy 45 kW-os „minierőmű” létesült. Ez jelentős költségmegtakarítást eredményez a hotelnek, amit a szolgáltatások további fejlesztésére tudunk fordítani – mindeközben még a természetet is óvjuk. A következő néhány esztendő során a szálloda recepciójának és a hallnak, valamint az étteremnek a radikális arculatváltását tervezzük.

− Kérem, röviden meséljen olvasóinknak a szállodához tartozó egyéb létesítmények szolgáltatásairól is!

− A teljesen parkosított 4 hektáros Tengerszem Üdülőparkunk a sárospataki termálfürdő szomszédságában helyezkedik el. Ez a gyönyörű környezet kiválóan alkalmas táborok és nagy létszámú céges rendezvények lebonyolítására. Superior apartman házainkban szállodai színvonalú kényelemmel várjuk vendégeinket. A Hotel König rendezvény- és konferenciaszállodánk Sátoraljaújhely hangulatos sétálóutcájában található. Mivel a sátoraljaújhelyi kalandpark igen közkedvelt, sok cég nálunk rendezi meg csapatépítő tréningjeit, de gyakoriak az esküvők és konferenciák is.

− A szálloda és ön személy szerint is sokat segít a szakképzésben. Miért?

− Régóta kapcsolatban vagyunk szakképző iskolákkal, az előző évben közel negyven tanulónk volt: főként szakácsok és pincérek. Idén már részt veszünk az Eszterházy Károly Főiskola duális képzésében is, azaz az oktatáshoz kapcsolódó szakmai gyakorlatot nálunk teljesítik a főiskolai hallgatók. A szakképzést magam is szívügyemnek érzem, negyedik éve óraadó tanára vagyok a sárospataki Vay Miklós Református Szakképző Iskolának. Ne felejtsük el, hogy a szálloda- és vendéglátóiparban döntően a személyzeten múlik a siker.