A legautentikusabb szálláshelynek minősítették a mándoki kastélyszállót

Mándok

A mándoki Forgách-kastély lett elsőként az Év autentikus szálláshelye. Az Év szállása a mátraházai Residence Ózon, az Év turisztikai települése ismét Hajdúszoboszló lett a szallas.hu által hirdetett versenyen. 

Több mint félmillió vendégértékelés, 43 ezer szavazat és a szakmai zsűri véleménye alapján ítélték oda idén negyedszer a szallas.hu portál által szervezett Év szállása 2016 verseny díjait.

A négycsillagos superior mátraházai Residence Ózon vehette át az Év szállásának járó elismerést, az Év turisztikai települése pedig immár harmadszor Hajdúszoboszló lett.

Az Év turisztikai attrakciója címet a Szolnoki Interaktív Repülőmúzeumnak, a RepTárnak ítélték. A szakmai zsűri és a vendégek véleménye alapján idén az Év külföldi szálláshelye címet a háromcsillagos Hotel Tatra Zakopane kapta.

Két kategóriával bővült idén a paletta: az Év autentikus szálláshelye díjat a négycsillagos Forgách Kastély Hotel Mándok kapta. Az ifj. Papp Imre-emlékdíjat, amely a turizmus területén kiemelkedő szakmai munkásságot ismeri el, Szádeczky Kornélia, az Eger és Térsége TDM elnöke, az Egererdő Zrt. közjóléti és turisztikai előadója kapta. Nevéhez fűződik a Gyógyvizek Völgye nevű kezdeményezés kidolgozása és megvalósítása, melynek révén 100 ezer vendégéjszakával gyarapodott Eger és térsége. A díj névadója az idén elhunyt Papp Imre, aki szállodavezetőként és a sümegi vár üzemeltetőjeként kulcsszerepet vállalt Sümeg turisztikai népszerűsítésében.

Az Év autentikus szállásának választott Forgách-kastély1793-ban épült. A késő barokkos, műemléki védettségi épület alaposan leamortizálódott az elmúlt évtizedek során. Felújítását 2010-ben kezdték meg. A kastély napjainkra újra az elegancia és a főúri életérzés megtestesítője lett. A renoválás során nagy gondot fordítottak a korhű állapotok visszaállítására, így a vendégeket az az érzés fogja el, mintha visszacsöppentek volna a 18. századi grófok világába.

Fotó: www.forgachkastely.hu