A Kowalsky meg a Vega volt az egyik sztárvendég a paksi fesztiválon

Kovalski

Sztárfellépőkkel – Majka&Curtis és Kowalsky meg a Vega élőkoncerttel –, borutcával és százféle pálinkával várta közönségét az ötödik Kávé, Bor és Pálinka Fesztivál Pakson. A szervező KBP Produkció következő rendezvénye a Puttonyos Fesztivál lesz szeptember 23-án, akkor a Halott Pénz lesz a sztárvendég.

Két élvonalbeli formáció szuperkoncertje mellett egy harmadik hírének bejelentése fokozta a hangulatot hétvégén a Sárgödör téren. A Kávé, Bor és Pálinka Fesztivál csupán ötesztendős, de ezreket szórakoztatott két estén keresztül. A korábbinál is nagyobb színpadon követték egymást a fellépők. Mint Kovács Kristóf, a szervező KBP Produkció vezetője elmondta, örömmel veszik mindig a visszajelzéseket, s ezeket figyelembe véve igyekeznek tökéletesíteni a körülményeket. Idén például, kikerülve a fesztivál sűrűjéből, „csendesebb” helyre költözött a kávéterasz, s nőtt a gasztronómiai kínálat. A sláger ezzel együtt a kemencés lángos volt. Három pálinkakészítő százféle pálinkáját kínálta, a borutcában pedig kizárólag paksi borokat lehetett kóstolni. Feil Dórát éppen a Szedmák Pince standjánál sikerült elcsípni. Elárulta, hogy visszatérő vendég. − Ennek a fesztiválnak nagyon jó hangulata van – mondta Dóra.  Azt is megtudtuk tőle, hogy kedvenc bora is van, legszívesebben a Szedmák Pince Dorottya cuvée-jét fogyasztja. Egy másik fesztiválozó, Müller Mária a zene és a hangulat nagyszeerűségét emelte ki. A borokat illetően viszont teljesen más az álláspontja. – Paks legjobb bora a Fabro Érintése, de sajnos a fesztivál második napjára már az összes elfogyott – fogalmazott. Talán számára is örömöt jelent a fesztiválon bejelentett hír: szeptember 23-án, a KBP Produkció másik rendezvényén, a Puttonyos Fesztiválon a sztárvendég a Halott Pénz lesz.

Az elsőre talán szokatlan társításon alapuló Kávé, Bor és Pálinka Fesztivált 2013-ban rendezte meg először az igen fiatal fesztiválszervező, Kovács Kristóf, családjuk Szent Iván Éji Mámor nevű rendezvényét továbbgondolva. Már akkor hétszáz vendég volt. Mára ezrekben mérhető a látogatottság. Idén az első napon Soulwave- és Majka&Curtis-koncert volt, a másodikon pedig a Hopsterz, a Houdinis, illetve a Kowalsky meg a Vega lépett színpadra. Mindkét napot fergeteges retró parti zárta a paksi Sárgödör téren.

fotó: Babai István