A japánok a világ 30 legszebb kisvárosa között tartják számon Sopront

Sopron

Egyedüli magyar városként Sopron is rákerült arra a listára, amelyet a Japán Utazási Irodák Szövetségének felkérésére készítettek „harminc helyszín, amit mindenképpen látnod kell” mottóval. 

Sopron, a Hűség Városa képviseli Magyarországot abban a válogatásban, amelybe például Angliából és Skóciából is csak egyetlen városkának sikerült bekerülnie. Mindez az erkölcsi értékén túl várhatóan az idegenforgalom növekedésében is megmutatkozik, hiszen a nemzetközi utazási irodák a japánok listájára hivatkozva szívesen ajánlják majd a nyugat-magyarországi várost a turisták számára.

A lista összeállításánál arra törekedtek, hogy a Japánban kevésbé ismert városok is lehetőséget kapjanak a médiamegjelenésre, és a japánok megismerjék őket.

A walesi Conwy városában annyira bíznak abban, hogy a lista felkelti a japánok érdeklődését, hogy már külön specialitással várják a reményeik szerint tömegével özönlő turistákat: készítettek egy különleges, walesi ízvilágú sushit, amelyet „wushi” néven árulnak.

Sopron történelmi és kulturális örökségei, színvonalas rendezvényei, gasztronómiája, valamint a Fertő-táj egyedülálló értékei minden évben számos hazai és külföldi látogatót vonzanak. De – egyes hírek szerint – nemcsak nagyszerű történelmének, fenséges városképének, hanem 300 fogorvosának is köszönheti a választást a hűség városa.

fotó: sopronikirandulas.hu